Regeringens endelige økologivision får blandet modtagelse

ØKOLOGIVISION: Regeringens nyligt præsenterede økologivision modtager både ris og ros. Fødevareminister Henrik Høegh (V) er kaldt i samråd om planen.

Fødevareminister Henrik Høegh (V) fremlagde i tirsdags regeringens plan for økologien i Danmark, ØkologiVision 2011. Økologivisionen indeholder 18 initiativer, der skal opfylde målet fra Grøn Vækst om en fordobling af det økologiske landbrugsareal inden 2020.

Her er reaktionerne på visionen samlet fra pressemeddelelser:

SF: regeringen når ikke egne mål
"Når vi nu ved, at økologi har en gavnlig effekt på natur og biodiversitet som følge af pesticidfri dyrkning, fraværet af kunstgødning samt en større mangfoldighed i afgrødesammensætningen og ikke at forglemme øget dyrevelfærd, så er det uforståeligt, at regeringen ikke vil gøre tilstrækkeligt for at sætte fokus på en innovativ sektor, der udvikler kvalitetsfødevarer," udtaler SF's fødevareordfører Kristen Touborg, og kalder det "ærgerligt" at regeringens udspil ikke formår at levere noget, som virkelig kan rykke på den økologiske front.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024