Aktører: Nye regelforenklinger kunne være bedre

VIRKSOMHEDSUDVALG II: Industrien, landbruget og naturfredningsforeningen er enige. Nye anbefalinger om forenkling af miljøreglerne er et skridt i den rigtige retning, men man kunne gøre mere.
Foto: Colourbox
Hjalte T. H. Kragesteen

Vi kunne godt have ønsket, at man havde set nærmere på mulighederne ved maksimale sagsbehandlingstider. De her anbefalinger er ikke nok til at sikre hurtigere sagsbehandling.

Claus Søgaard-Richter
Dirrektør, Landbrug & Fødevarer

Anbefalingerne er generelt fine, men der bliver ikke taget afgørende fat om problemerne. Det mener tre organisationer oven på nye anbefalinger fra Miljøministeriets Virksomhedsudvalg II.

"Det er helt klart et skridt i den rigtige retning, men det er ærgerligt, at vi ikke har kunnet gå skridtet videre med en egentlig lovreform, så man kan få en mere moderne miljølovgivning," siger Claus Søgaard-Richter, der er direktør i Landbrug & Fødevarer.

Udmeldingen kommer i kølvandet på udvalgets netop offentliggjorte rapport, som har til formål at forenkle de danske miljøregler. Miljøministeren er imidlertid tilfreds og har allerede meldt ud, at hun vil tage anbefalingerne til sig:

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024