Bilka-sagen skader retsfølelsen

SPØRGETIME: Justitsminister Lene Espersen (K) skulle i Folketingets spørgetime stå til regnskab for sin afgørelse i Bilka-sagen. Afgørelsen skader retsfølelsen, mener SFs miljøordfører Steen Gade. Er man stor nok, får man tilgivelse.
Marie Andergren

Hvis man har brugt rigtig mange penge, og man er stor nok, så får man tilgivelse. Men hvis det havde været en lille mand, der havde bygget til sin landejendom, så havde han fået besked om at rive det ned. Det er sandheden om den her sag.

Steen Gade (SF)
Miljøordfører
Justitsminister Lene Espersen (K) skulle i Folketingets spørgetime tirsdag stå til regnskab for, at hun har givet grønt lys til det omstridte Bilka-varehus i Horsens.

Sidste mandag godkendte Lene Espersen det regionplantillæg, der lovliggør det cirka 14.000 kvadratmeter store byggeri fra 2001.

Afgørelsen begrundede hun blandt andet med, at en "gennemførelse af et krav om fysisk lovliggørelse må antages at ville medføre et eksorbitant værdispild".

Netop dette argument støder retsopfattelsen, mener SFs miljøordfører, Steen Gades:

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024