Biodiversitets-rapport kaldes skønmaleri

BIODIVERSITET: De grønne organisationer er stærkt kritiske over for den danske rapport om biodiversitet. Rapporten kaldes et vildledende skønmaleri. Miljøministeren skal i samråd om sagen.
De grønne organisationer mener, at ny dansk rapport om biodiversiteten er et skønmaleri.
De grønne organisationer mener, at ny dansk rapport om biodiversiteten er et skønmaleri.Foto: colourbox
Anders Jerking

Jeg synes ikke, at vi kan se vores børnebørn i øjnene med den indsats, vi gør nu for at bevare naturens mangfoldighed.

Nora Skjernaa Hansen
Danmarks Naturfredningsforening
Et vildledende skønmaleri med forvanskede konklusioner. Så hård er Danmarks Naturfredningsforenings kritik af den fjerde danske statusrapport om biodiversitet. Lignende kritik kommer fra andre grønne organisationer.

I rapporten, som netop har været i høring, gør Danmark status over, hvordan det går med målet om at stoppe tilbagegangen i den biologiske mangfoldighed.

"Rapporten er et misvisende skønmaleri, hvor man dels prøver at skjule, hvor galt det står til med den danske natur, og dels omtaler tiltagene så uspecifikt, at man kan læse det som om, at vi gør en masse, uden at vi reelt gør det. Det er en pinlig rapport, når man graver lidt ned i den," siger Nora Skjernaa Hansen fra Danmarks Naturfredningsforening.

Foreningen mener, at det er vildledende, når der i rapportens konklusion står, at biodiversiteten er "under pres", når forskerne i deres oplæg til rapporten skriver, at biodiversiteten er "i tilbagegang".

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024