Biogasselskab investerer 160 mio. kr. i Jylland

Djurslands Biogasselskab investerer nu 160 mio. kr. i et nyt moderne biogasanlæg. Det vil medføre en bedre udnyttelse af kvælstoffet i husdyrgødningen, mindre udvaskningsrisiko og færre lugtgener.
Kristian Lund Pedersen

I vores projekt har vi indkalkuleret afgasning og videre-formidling af kommunernes spildevandsslam foruden en del organisk fabriksaffald. Så udover, at vi som landmænd selv tager hånd om en bedre fordeling af de næringsstoffer, der er i husdyrgødningen, løser vi også en lokal samfundsopgave.

Cay Wulff Sørensen
Formand for Djurslands Biogasselskab Amba
Djursland Biogasselskab har besluttet at investere cirka 160 mio. kr. i opførelsen af biogasanlæg i Mørke og Grenaa.

Det blev besluttet på en ekstraordinær generalforsamling med et stort flertal på 81 medlemmer ud af 86 fremmødte, skriver Landbrugsavisen. Landmændene/andelshaverne skal investere direkte i anlæggene og yderligere på de enkelte ejendomme:

"Det er en forudsætning, at den samlede kørsel med husdyrgødning på vejene skal reduceres i forhold til nu. I vores projekt har vi indkalkuleret afgasning og videre-formidling af kommunernes spildevandsslam foruden en del organisk fabriksaffald. Så udover, at vi som landmænd selv tager hånd om en bedre fordeling af de næringsstoffer, der er i husdyrgødningen, løser vi også en lokal samfundsopgave," siger Cay Wulff Sørensen, der er formand for Djurslands Biogasselskab Amba.

Det er udsigten til en bedre udnyttelse af kvælstoffet i husdyrgødningen, en mindre udvaskningsrisiko, og bedre fordeling af al husdyrgødningen på Djursland, der får landmændenes opbakning, foruden langt færre lugtgener fra gylleudkørsel:

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024