Dansk hvalpolitik under skarp beskydning

NYHED: Danmark går enegang i EU for at få fjernet stop for kommerciel hvalfangst. Dybt kritisabelt, mener EP-medlem. Dyrenes Beskyttelse mødes onsdag med Miljøudvalget for at få ændret Danmarks mandat til den internationale hvalfangst kommissions møde senere denne måned.
Marie Andergren

Vi kan ikke føre politik ud fra, at nogle lande truer med at melde sig ud af samarbejdet. Mit indtryk er, at 24 lande i EU synes, at Danmark er dobbeltmoralske, når det kommer til dyrevelfærd, og det skal vi tage alvorligt.

Dan Jørgensen (S)
EP-medlem
Danmark arbejder, som det eneste EU-land, for at få fjernet det stop for kommerciel hvalfangst, som har eksisteret siden 1986. Og som Danmark selv i sin tid stemte for.

Den danske enegang møder hård kritik fra medlem af Europa-Parlamentets miljøudvalg, Dan Jørgensen (S).

"Det her stiller Danmark i et meget dårligt lys. På alle andre spørgsmål om miljø, dyrevelfærd og globale bæredygtighedsspørgsmål er Danmark fortaler for, at EU skal tale med én stemme. Det er dybt pinligt, at et land som Danmark, der plejer at gå op i dyrevelfærd, nu går ind for systematisk dyremishandling af tusindvis af dyr årligt," siger Dan Jørgensen til Altinget.

Han henviser til, at hvalerne bliver skudt med en harpungranat, som eksploderer inde i dyret. Beregninger har vist, at hvalerne med denne fangstmetode i gennemsnit er to minutter om at dø. Men nogle gange kan det tage timer, før de store pattedyr dør.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024