Danskerne siger et - men gør noget andet

NYHED: Godt otte ud af ti danskere afleverer brugte batterier til genbrug, viser ny måling, som A&B Analyse har lavet for Altinget. Men der er stor forskel på, hvad danskerne siger, og hvad de gør. Ifølge Amagerforbrænding havner hvert andet batteri i skraldespanden.
Marie Andergren

Ud fra vores undersøgelser og de batterimængder vi indsamler, er det kun omkring halvdelen af de brugte batterier, som danskerne afleverer til genbrug. Folk ved godt, at batterierne skal indsamles, men mange siger, at det er for besværligt.

Birgit Hansen, kommunikationschef
Amagerforbrænding
Fakta
  • Batterier indeholder miljøskadelige stoffer som kviksølv, cadmium og nikkel. Genopladelige batterier indeholder flest skadelige stoffer.

  • Bliver batteriet afleveret til genbrug, kan tre fjerdedele genanvendes. Det er stoffer som zink, mangan, bly, stål og kulstof. Når batterierne bliver sorteret fra, bliver det også nemmere at genanvende slaggen fra forbrændingsanstalten til eksempelvis vejbyggeri, fordi den er mindre forurenet.

  • Batterier kan afleveres forskellige steder, for eksempel i butikker, institutioner, biblioteker og på kommunernes genbrugspladser.


  • Kilde: Altinget
    De fleste danskere modstår fristelsen til at smide deres brugte batterier fra elektriske apparater, legetøj og mobiltelefoner i skraldespanden.

    Siger de.

    Godt otte ud af ti danskere afleverede sidste gang deres brugte batterier til genbrug. Det viser en dugfrisk måling, som A&B Analyse har foretaget for Altinget. Kun lidt over hver tiende dansker indrømmer derimod, at deres brugte batterier endte i skraldespanden.

    Men Batteriforeningen, der er brancheforening for danske producenter og importører af tørbatterier, afviser at danskerne reelt er så miljøbevidste.

    Altinget logo
    København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
    Politik har aldrig været vigtigere
    AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
    Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
    Copyright © Altinget, 2024