DF: Landmænd skal beholde CO2-reduktion fra halm

NYHED: Selv om landbruget sælger sit halm til kraftværkerne, så skal CO2-besparelsen delvist komme erhvervet til gode, siger DF-ordfører.
Foto: colourbox
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Det er jo helt vanvittigt med de forpligtelser, som Danmark har fået. Og regeringen må så melde ud, at vi ikke vil acceptere tab af arbejdspladser, fordi Danmark skal reducere langt mere end andre lande.

Morten Messerschmidt
(DF)

Når landbruget leverer bio-masse, der svarer til 75 procent af den vedvarende energi i Danmark - så skal den indsats til en vis grad godskrives i de krav, der i fremtiden vil blive stillet til CO2-reduktioner i landbruget.

Det forsikrer Dansk Folkepartis energiordfører, Morten Messerschmidt, efter at have været foreholdt den kritik, som har ramt landbruget.

Kritikken kommer, efter Landbrugsraadets direktør Claus Søgaard-Richter i Altinget (se artikel) har argumenteret for, at den CO2-reducerende effekt fra bio-massen, som landmændene sælger til kraftværkerne, skal godskrives landbruget.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024