EU bremser for forurenede bildæk

NYHED: Bildæk afgiver giftige tjærestoffer til naturen i takt med at dækkene nedslides på vejene. Stofferne er kræftfremkaldende og svært nedbrydelige i naturen. Men EU trækker nu håndbremsen. Europa-Parlamentets Miljøudvalg ventes torsdag at stemme for et EU-forbud mod de miljøskadelige bildæk.
Marie Andergren

Det her vil være en kæmpe sejr for miljøet. Og det sender et tydeligt signal til de europæiske dækimportører om, at de skal finde alternativer.

Inger Cederberg
Sveriges Kemikalieinspektion
Bildæk afgiver giftige tjærestoffer til naturen i takt med at dækkene nedslides på vejene. Stofferne er kræftfremkaldende og svært nedbrydelige i naturen.

Men EU trækker nu håndbremsen.

Europa-Parlamentets Miljøudvalg ventes torsdag at stemme for et nyt EU-direktiv, der vil forbyde de miljøskadelige stoffer i bildæk, fortæller det socialdemokratiske medlem af Miljøudvalget, Dan Jørgensen.

"I dag indeholder næsten alle dæk i EU de her kræftfremkaldende stoffer. Fremover vil det ikke være tilladt. Det her er et godt eksempel på, at vi med fælles regler kan få tvunget en ellers stor og magtfuld industri til at ændre deres produkter, så de bliver miljømæssigt forsvarlige," siger Dan Jørgensen til Altinget.

Dokumentation

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024