Forbrændingsanlæg sløser med kontrollen

NYHED: Forbrændingsanlæg kontrollerer ikke det affald, vognmændene afleverer. Derfor bliver pap, papir og plast brændt i stedet for genanvendt, siger DN. Reno-Sam afviser: Vi fører en nidkær kontrol. Knap en femtedel af anlæggenes affald burde være genanvendt, viser rapport.
Marie Andergren

Vi har et system og en kontrol, der ikke fungerer. Og ligesåvel som Fødevaredirektoratet kommer på uanmeldt besøg i pizzariaer, så bør der også være en uafhængig kontrolinstans på affaldsområdet.

John Clausen
Danmarks Naturfredningsforening
Danske forbrændingsanlæg kontrollerer ikke det affald, som vognmændene afleverer til forbrænding. Plast, pap og papir ender derfor ofte i forbrændingsanlæggenes ovne i stedet for at blive sendt til genanvendelse.

Sådan lyder kritikken fra Danmarks Naturfredningsforening (DN):

"Hvis forbrændingsanlæggene så, at der var en bombe i affaldet, så kan det da godt være, at nogen reagerede, fordi de selv var i fare. Men hvis noget ser ud til, at 'det kan da vist godt brændes', så lader de det gerne køre igennem i stedet for at tage en kontrol," siger formanden for DNs Affaldsudvalg, John Clausen, til Altinget.

Han påpeger, at overkapaciteten på forbrændingsområdet får de enkelte forbrændingsanlæg til at slække på kontrollen.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024