Hjælp til §3-naturen forsinket

NATUR: Den tidligere miljøminister lovede at informere alle lodsejere om reglerne for §3-natur. Nu er initiativet forsinket. Ny undersøgelse fra Danmarks Naturfredningsforening viser, at mange §3-områder er forsvundet.
Ny undersøgelse fra Danmarks Naturfredningsforening viser, at op imod 15 procent af §3-naturen er forsvundet.
Ny undersøgelse fra Danmarks Naturfredningsforening viser, at op imod 15 procent af §3-naturen er forsvundet. Foto: Peder Størup
Anders Jerking
En informationskampagne til alle landmænd skulle forhindre, at §3-natur blev pløjet op. Nu er kampagnen forsinket. Samtidig viser en ny undersøgelse fra Danmarks Naturfredningsforening, at meget af §3-naturen er forsvundet.

Det var tidligere miljøminister Troels Lund Poulsen (V), som på et samråd i september sidste år lovede at skrive til alle lodsejere for at informere om §3-reglerne. Det skulle ske sidste efterår, men skete ikke.
I februar i år sagde Troels Lund Poulsen i stedet, at kampagnen ville løbe af stablen i dette forår. "Det er min klare ambition, at materiale skal udsendes i løbet af foråret 2010," sagde han fra Folketingets talerstol.

Nu oplyser By- og Landskabsstyrelsen, at materialet først er klar til efteråret. Det undrer Socialdemokraternes naturordfører, Flemming Møller Mortensen.
"Det er en forsinkelse på et område, hvor det i forvejen går rigtig dårligt. Min frygt er, at endnu flere §3-arealer vil forsvinde," siger han og fortsætter:
"En oplysningskampagne er det mest simple tiltag man kan foretage sig. De ting, der skal informeres om, er jo ikke ny viden. Det er bekymrende og tankevækkende, at det ikke er blevet sat i værk," siger han.

Flemming Møller Mortensen vil nu stille spørgsmål om sagen til den nye miljøminister.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024