Ingen afklaring efter gmo-møde

NYHED: Fødevareministerens længe ventede gmo-møde flyttede ikke holdninger hos skeptikerne i Folketinget.
Det førte ikke umiddelbart til begejstring for gmo-afgrøder, at fødevareministeren holdt sit såkaldte "kaminpassiar" om emnet i sidste uge.
Det førte ikke umiddelbart til begejstring for gmo-afgrøder, at fødevareministeren holdt sit såkaldte "kaminpassiar" om emnet i sidste uge.Foto: www.colourbox.com
Niels Th. Dahl

De såkaldte eksperter var meget uenige om, hvad man kunne og ikke kunne, så jeg blev i hvert fald ikke beroliget.

Jørn Dohrmann
Fødevareordfører (DF)

Det flyttede ikke umiddelbart holdninger hos nogle af Folketingets mest gmo-skeptiske partier, da fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) afholdt sit såkaldte "kaminpassiar" om genmodificerede fødevarer i sidste uge.

Hverken Socialdemokraterne eller Dansk Folkeparti, der er enige om en yderst forsigtig holdning over for godkendelsen af nye genmanipulerede afgrøder, følte sig nemlig overbevist af de indkaldte eksperter om, at gmo-afgrøderne er sikre nok til at satse på som fremtidens fødevarer.

Dermed ser det fortsat ud til, at Folketinget er domineret af det gmo-skeptiske flertal bestående af Socialdemokraterne, SF og Dansk Folkeparti.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024