Ingen national landskabsplan i ny planlov

PLANLOV: Selvom K har garanteret, at en national landsskabsplan ville blive indskrevet i den nye planlov, er den ikke nævnt med et ord i betænkningen. Alligevel er K tilfreds med det, partiet kalder "de første skridt" mod en national plan.
Anne Burlund

Miljøministeren nævner intet om en national landskabsplan i den betænkning over en ny planlov, der blev afgivet af Folketingets miljøudvalg ugen før påske - på trods af, at det er en forudsætning for, at Konservative vil lægge stemmer til loven.

Konservatives miljøordfører Tage Leegaard fastholdt ellers for få uger siden, at en national landsskabsplan ville blive indskrevet i den nye planlov. Men planen er slet ikke nævnt i betænkningen, hvilket undrer oppositionen:

"I forhold til miljøministerens udtalelse til betænkningen om varetagelse af landskabelige hensyn er der slet ingen ændringer, ingen national landskabsplan og intet nyt under solen i forhold til de nugældende regler," skriver en samlet opposition i de politiske bemærkninger til lovforslaget, der ser ud til at blive vedtaget med stemmer fra regeringen og DF.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024