Landbrug: Udskyd randzonerne

RANDZONER: Landbrug & Fødevarer opfordrer til at bremse lovforslaget om randzoner. Det sker, efter ny forskning fra DMU viser, at randzonerne langtfra er så effektive til at reducere fosfor, som man hidtil har antaget.
Anders Jerking
Sæt randzonerne på pause. Sådan lyder meldingen fra Landbrug & Fødevarer, efter det nu er kommet frem, at randzonerne langtfra virker så effektivt, som man hidtil har antaget.

I lovforslaget om randzoner er det forudsat, at de 50.000 hektar randzoner omkring vandløb og søer vil reducere fosforudledningen med 160 ton årligt, men nu viser forskning fra DMU, at randzonerne kun vil bidrage med en reduktion på 6-38 ton.

Det får landbruget til at bede om timeout.

"Der er ingen grund til at sætte en indsats i gang, som ikke virker. Det er spild af penge. Nu er der kommet ny viden, og derfor er man nødt til at tænke forslaget helt om," siger Erik Jørgensen, chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024