Landbruget: CO2-reduktioner fra halm tilhører os

KLIMA: Vi bidrager rigeligt i form af biomasse til samfundets CO2-reduktion, siger landbruget. Industrien og Greenpeace er uenige i landbrugets argumenter.
Foto: colourbox
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Danmark ser ud til at få en vanvittig hård forpligtelse for den ikke-kvotebelagte sektor. Og når man tænker på, at det bliver meget dyrt og vanskeligt blot at få transportsektorens CO2-udslip til at ophøre med at stige, så er det jo helt urealistisk at tro, at landbruget ikke er nødt til at skulle bidrage med øgede reduktioner.

Richard B. Larsen
Underdirektør, DI

Landbruget står for 75 procent af den vedvarende energi i Danmark. Derfor er det urimeligt, hvis regeringen begynder at stille krav om CO2-reduktioner kun gældende for danske landmænd.

Det er essensen i et debatindlæg fra Dansk Landbrugs direktør Claus Søgaard-Richter, Altinget | Miljø bringer i dag.

Her peger han på, at erhvervet via biomasse (primært halm til elværkerne) leverer 75 procent af Danmarks samlede produktion af vedvarende energi, mens vind og andre kilder leverer 25 procent.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024