Liberalisering af landbrugsloven under lup

LANDBRUGSLOV: Medlemmerne af Folketingets Fødevareudvalg fik onsdag mulighed for at udspørge en række oplægsholdere om konsekvenserne ved at ændre landbrugsloven.
Foto: colourbox
Ida Skytte
Fakta

Lovforslagets formål er at modernisere landbrugsloven for at sikre et landbrugserhverv i fortsat vækst og at normalisere reguleringen af landbrugserhvervet i forhold til den generelle erhvervsregulering.

Lovforslaget indeholder forslag om ophævelse af regler om husdyrhold og arealkrav, ophævelse af arealgrænse for erhvervelse og forpagtning, ændring af reglerne om bopælspligt og lempelse af reglerne om personers og selskabers erhvervelse, herunder ophævelse af reglerne om fortrinsstilling.


Kilde: www.fvm.dk

I hvilken udstrækning kan man regulere landbruget, som man regulerer andre erhverv? Hvilke erfaringer er der med de nye muligheder for ejerforhold, som lovforslaget indfører, i andre lande? Hvad har den væsentligste betydning for landbrugets udvikling og fremtid?

Det var blandt spørgsmålene til en høring onsdag på Christiansborg om de ændringer i loven, som forslaget om at liberalisere landbruget vil medføre.

Tre muligheder for landmanden
Høringen blev blandt andet brugt til at se på landbrugets udvikling og dets rammevilkår set i lyset af krisen.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024