Miljøpolitikere vil ændre kommunalreform

Venstre og Dansk Folkeparti vil justere kommunalreformen. Det sker efter at ombudsmanden har sendt et kritisk notat til Retsudvalget, hvor han gør opmærksom på retssikkerhedsmæssige problemer på miljøområdet.
Kristian Lund Pedersen

Der skal være klagemuligheder for borgerne. Vi må diskutere modeller for, hvordan ministeren eller Naturklagenævnet får beføjelser til at kontrollere kommunerne. Det er jo også derfor vi har sendt lovforslagene i høring hos miljøorganisationerne.

Jørn Dohrmann (DF)
Miljøordfører
Folketingets Ombudsmand Hans Gammeltoft-Hansen advarer nu Retsvalget om, at kommunalreformen vil true borgernes retssikkerhed på miljøområdet.

Kommunalreformen vil nemlig medføre, at de fleste af de nuværende amtslige miljøopgaver bliver placeret i kommunerne, således at hovedparten af den konkrete myndighedsudøvelse og håndhævelse inden for miljøbeskyttelsesloven fremover skal varetages af kommunerne. Det vil med andre ord sige, at kommunerne fremover kommer til at føre tilsyn med sig selv:

"Dette er en ordning, som må give anledning til retssikkerhedsmæssige betænkeligheder," skriver Hans Gammeltoft-Hansen i sin henvendelse til retsudvalget.

Politikere vil ændre lovgivning
På Christiansborg bliver ombudsmandens brev modtaget med stor alvor. En stor del af oppositionens kritik af reformen har netop gået på, at borgernes demokratiske rettigheder bliver sorteper i de nye storkommuner.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024