Nødvendigt stop for bundtrawlfiskeri

6/6-06: Materialet fra Greenpeace beskriver de skadelige virkninger af bundtrawlfiskeri på dybhavets økosystemer og støtter dermed behovet for internationale aftaler om et stop for dette fiskeri, svarer ministeren.
Dokumentation
Spørgsmål 212: Ministerens kommentar udbedes til henvendelsen af 22/5-06 fra Greenpeace vedr. bundtrawling og biodiversitet, jf. MPU alm. del - bilag 406.

Svar fra ministeren: Materialet fra Greenpeace beskriver de skadelige virkninger af bundtrawlfiskeri på dybhavets økosystemer og støtter dermed behovet for internationale aftaler om et stop for dette fiskeri. Det viser også, at der mange steder i verden er gennemført eller er ved at blive gennemført regulering til sikring af dybhavet mod bundtrawlfiskeri. Endelig viser materialet, at indsatsen må bygge på principperne om forebyggelse og forsigtighed, idet vores viden om naturtyper og arter i dybhavet og den geografiske udbredelse af disse er meget begrænset. Jeg henviser i øvrigt til min besvarelse af spørgsmål 211 (alm. del).


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024