Ny aftale sikrer 40 millioner til miljøforskning

FINANSLOV: Alle Folketingets partier indgik tirsdag en aftale, der sikrer 40 millioner kroner til strategisk forskning i miljøteknologi.
Anders Jerking
Den grønne forskning skal styrkes. Tirsdag blev alle Folketingets partier enige om at afsætte 40 millioner kroner på finansloven til strategisk forskning inden for miljøteknologi. Pengene skal administreres af Det Strategiske Forskningsråd.

Miljøminister Ida Auken (SF) glæder sig over aftalen.

"Med de nye midler til strategisk miljøforskning ønsker regeringen at give et bidrag til at fremtidssikre den stærke position, som Danmark har på det grønne område," siger hun og fortsætter:

"Det er vigtigt, at vi styrker alle dele af innovationskæden på det grønne område, og ved at fremme grøn forskning og give virksomheder bedre muligheder gennem partnerskaber, så gør vi en stor indsats for dansk eksport."

Ud over pengene til strategisk forskning har regeringen også besluttet at styrke den miljøteknologiske branche med et Miljøteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram, som skal yde tilskud til test og demonstration af nye tiltag inden for for eksempel vand, drikke-vandsressourcer, kemikalier, affaldsbehandling, luftforurening, støj og bymiljø. Desuden er der afsat midler i Fornyelsesfonden til markedsmodning af grøn teknologi.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024