Offensiv kamp mod støttecirkus

DEBATPANEL: EU gemmer sig bag massive høje toldmure og hælder fortsat støttekroner ud til et alt for intensivt landbrug. Det går ud over forbrugerne, ulandene og miljøet, skriver Margrete Auken i sit debatindlæg.

Det er positivt, hvis WTO kan sætte skub i afviklingstempoet for EUs dyre og dårlige landbrugspolitik - men det er pinligt for EU, at vi ikke selv er i stand til at formulere en ambitiøs handelspolitik, der sætter miljø og global solidaritet i centrum

Margrete Auken (SF)
Medlem af Europa-Parlamentet for SF
Af Margrete Auken
Medlem af Europa-Parlamentet for SF

EU har i årtier gemt sig bag tårnhøje toldmure og gennem eksorbitant støtte opretholdt et alt for intensivt landbrug selvom mange af netop landbrugsprodukterne kan laves bedre andre steder i verden.

Visse fødevarer, eksempelvis bananer, ris og sukker, ville selvfølgelig slet ikke kunne dyrkes uden denne støtte og beskyttelse. Støtten er på over 350 mia. kr. årligt.

I Danmark vil de fleste have denne støtte væk. SF har ført en målrettet landbrugskampagne med fokus på EUs støttecirkus: Forbrugere, ulande og miljøet betaler prisen fordi eksempelvis Frankrig ikke vil tage det nødvendige opgør med landmændene!

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024