Om udpegning af marine habitatområder

26/10-05: Er ministeren enig med WWF i, at den nuværende udpegning af marine habitatområder ikke i tilstrækkelig grad sikrer naturværdierne i de danske farvande, spørger Pernille Blach Hansen (S).
Dokumentation
Spørger: Pernille Blach Hansen (S)

Spørgsmål S 505: Er ministeren enig med WWF Verdensnaturfonden i, at den nuværende udpegning af marine habitatområder ikke i tilstrækkelig grad sikrer naturværdierne i de danske farvande?

Begrundelse: Der henvises til oplysningerne fra rapporten "Beskyttelse af havnaturen i indre danske farvande - status og anbefalinger", der blev offentliggjort af WWF i oktober 2005.

Spørgsmål S 507: Vil ministeren i lyset af WWF's anbefalinger tage initiativ til at ændre udpegningen af marine habitatområder, således at udpegningerne bedre kommer til at afspejle forekomsten af væsentlige naturværdier i de danske farvande samt de økologiske sammenhænge, som findes i havet?

Begrundelse: Der henvises til begrundelsen for spørgsmål nr. S 505.

Spørgsmål S 508: Er ministeren enig med WWF i, at den nuværende forvaltning af naturværdierne i de marine habitatområder er utilstrækkelig i forhold til at sikre deres naturværdier?

Begrundelse: Der henvises til begrundelsen for spørgsmål nr. S 505.

Spørgsmål S 511: Hvad vil ministeren gøre for at sikre, at der hurtigst muligt udarbejdes forvaltningsplaner for de marine habitatområder, som effektivt sikrer deres naturværdier?

Begrundelse: Ingen.

Spørgsmål S 513: Med baggrund i de forvaltningsmæssige mangler påpeget af WWF Verdensnaturfonden hvad vil ministeren da gøre for at sikre, at naturen i de marine habitatområder ikke ødelægges eller forringes betydeligt, mens vi venter på, at der udarbejdes konkrete forvaltningsplaner for områderne?

Begrundelse: Der henvises til begrundelsen for spørgsmål nr. S 505.

Spørgsmål S 514: Hvad vil ministeren foretage sig for at forbedre kendskabet til naturværdiernes udbredelse og tilstand i de danske farvande generelt?

Begrundelse: Ingen.


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024