Opposition og regering samles om Samleloven

NYHED: S, R og SF er blevet enige om at indgå en stemmeaftale med regeringen om samleloven. Dermed er det den eneste miljølov med fingeraftryk fra oppositionen: Klapning og de amtslige vandregulativer går til staten. Den skal også orienteres, hvis kommuner ønsker ændringer i Tøndermarsken.
Marie Andergren

Jeg er stadig fortvivlet over, at det ikke lykkedes at skabe forlig på naturbeskyttelse og vand. Regeringen har ikke villet give sig på én eneste ting. Men hvis man skal danse tango, kræver det altså to.

Martin Lidegaard (R)
Miljøordfører
I kommunalreformens 11. time har regering og opposition fundet fælles fodslag om den såkaldte Samlelov, der udgør en af reformens otte lovforslag på miljøområdet.

Altinget erfarer, at S, R og SF på gruppemøderne tirsdag fik mandat til at indgå en stemmeaftale med regeringen om samleloven. Dermed er det den eneste miljølov med fingeraftryk fra oppositionen.

Aftalen betyder, at godkendelse af amtslige vandløbsregulativer og ansvaret for klapning, der omfatter dumpning af slam i havet, placeres i staten og ikke - som planlagt - i de 98 nye storkommuner.

Desuden har oppositionen sikret sig hånd i hanke med udviklingen i Tøndermarsken, der regnes for en af Danmarks største naturperler. Hvis kommunerne påtænker ændringer i Danmarks største sammenhængende engområde inden det overgår til Natura 2000-område om to år - så skal staten informeres.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024