Opposition positiv overfor udspil om forurenet jord

NYHED: I dag starter forhandlingerne om indsatsen mod jordforureningen, der skal hjælpe tusindvis af boligejere. SF og R er særdeles positive efter gårsdagens høring om emnet.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft
Fakta
Der skal udarbejdes enklere og klarere regler for indsatsen mod jordforurening.

Indsatsen skal i højere grad målrettes og prioriteres, så den tager udgangspunkt i den konkrete risiko for sundhed og miljø.

Det generelle høje beskyttelsesniveau skal bibeholdes, og der skal tages særligt hensyn til børn ved fastlæggelsen af forebyggende kriterier for jord, luft og vand.

De ulemper, jordforureningslovens kortlægningssystem medfører for borgerne, skal afhjælpes.

Det betyder blandt andet, at færre grunde vil blive registreret som forurenede, fordi man anser forureningen for ubetydelig af hensyn til sundhed og miljø.

Læs mere om oplæget til de nye regler på Miljøstyrelsens sider om jordforurening.


Kilde: Altinget
Når partierne i dag sætter sig til forhandlingerne om nye kriterier for, hvornår forurenede grunde skal registreres og for, hvordan de skal registreres, er det i en god stemning.

Efter gårsdagens høring om jordforurening er de radikale særdeles positive.

"Der er meget, der tyder på, at en lang række boligejere, kan få deres grunde slettet som forurenede, i hvert fald på den enkeltvise registrering. Så kan de måske nøjes med at blive omfattet af den mere generelle områderegistrering, hvilket vil lette dem meget, når de skal optage lån eller sælge huset," siger De Radikales miljøordfører Johs Poulsen.

Lavere grænseværdier uden sundhedsfare
Et af målene med den nye lov er at hæve grænserne for, hvornår man registrerer en grund som forurenet. Mange tusinde grundejere, især i byerne, har deres grunde registreret som forurenede eller muligvis forurenede med f.eks. små mængder af tjærestoffer.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024