Oppositionen laver høring om planlov

PLANLÆGNING: S og SF arrangerer i næste uge en ekspert-høring, som skal belyse konsekvenserne af regeringens forslag om at liberalisere planloven. Helt unødvendigt, mener Konservative.
Oppositionen vil have en eksperthøring, som skal belyse konsekvenserne af at lempe planloven.
Oppositionen vil have en eksperthøring, som skal belyse konsekvenserne af at lempe planloven. Foto: Jens V. Jensen
Anders Jerking
Socialdemokraterne og SF er så bekymrede for regeringens forslag om at liberalisere planloven, at partierne i næste uge arrangerer en eksperthøring, som skal belyse forslagets konsekvenser.

Regeringen håber, at forslaget kan skabe mere vækst i 29 udvalgte yderkommuner, mens oppositionen frygter, at forslaget vil ødelægge landskaber og i øvrigt ikke vil skabe den ønskede udvikling i kommunerne. Nu håber Socialdemokraterne og SF, at en eksperthøring 28. februar kan afdække, hvilke konsekvenser forslaget vil få.

Socialdemokraternes ordfører, Flemming Møller Mortensen, mener, at regeringens forslag helt mangler beregninger af betydningen for samfundsøkonomi og natur.

"Regeringens forslag er meget vidtgående. Jeg håber, at vi på en høring kan få belyst konsekvenserne, når vi hører eksperternes vurderinger og erfaringer," siger han.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024