Oppositionen: Mere økologi

NYHED: S, SF og EL er positive over for De Radikales økologiudspil. Urealistisk, lyder det fra V og DF.
Danmark er blandt verdens førende, når det gælder økologisk fødevareproduktion. Men også andre lande producerer flere og flere økologiske produkter.
Danmark er blandt verdens førende, når det gælder økologisk fødevareproduktion. Men også andre lande producerer flere og flere økologiske produkter.

Vi er på bølgelængde med R. Økologi skal være et brand for Danmark, og det skal vi holde fast i. Forbrugerne har taget økologi til sig, og på sigt mener jeg, at alting skal være økologisk. Men det vigtigste er nu, at vi får overbevist branchen om at tage intiativer til en økologisk udvikling. Jeg fornemmer en vis skepsis, når jeg taler med folk i branchen.

Kirsten Brosbøl (S)
Landbrugsordfører

Mens efterspørgslen på økologiske varer er for opadgående, så ser det værre ud med udbuddet. I øjeblikket er blot 6 pct. af den 2,6 mio. hektarer danske landbrugsjord økologisk.

Det svarer til 170.000 hektarer. Hvis ikke der snart kommer mere økologisk landbrugsjord, kommer forbrugerne til at kigge forgæves efter de økologiske varer:

"Der er en markant stigende efterspørgsel på alle økologiske produkter. Derfor er der brug for en forøgelse af det økologiske landbrugsareal i størrelsen 20.000 til 30.000 hektarer på kort sigt. Og derefter 10.000 hektarer om året, ellers vil efterspørslen løbe fra udbuddet," fortæller konsulent i Landbrugsraadet Bruno Sander Nielsen.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024