Smertegrænsen er nået

Dansk Svineproduktion frygter, flere regler for svineopdræt vil tvinge danske landmænd til udlandet og advarer politikere på årsmøde.
Niels Th. Dahl

Hvis man strammer reglerne for hårdt op, bliver det umuligt at eksistere. Der er altid en smertegrænse – og man risikerer, at folk på et eller andet tidspunkt flytter produktionen til et andet europæisk land.

Lindhart Nielsen
Formand for Dansk Svineproduktion

Flere danske svineproducenter risikerer at måtte flytte deres produktion til udlandet, hvis Folketinget og regeringen laver yderligere regulering og flere restriktioner for svineavlen. Det vil gå ud over både dansk eksport, knowhow og dyrevelfærd.

Sådan vil budskabet lyde til både forbrugerminister Lars Barfoed (K) og folketingsmedlem fra Socialdemokraterne Mette Gjerskov fra foreningen Dansk Svineproduktions årsmøde, der løber af stablen tirsdag og onsdag i denne uge i Herning.

Urimelige konkurrencevilkår
Formand for Dansk Svineproduktion Lindhart Nielsen understreger, at han intet har imod, at danske miljø- og dyreregler er mere restriktive end reglerne i andre lande, men siger samtidig, at danske landmænd ikke må udsættes for urimelige konkurrencevilkår:

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024