Stop for pesticider på danske golfbaner

NYHED: Connie Hedegaard har indgået bred politisk aftale om pesticidforbud på landets golfbaner. Samtidig er der nye retningslinjer på vej for, hvilke natur- og miljøhensyn, kommunerne skal sikre i forbindelse med etablering af nye golfbaner.
Marie Andergren
Ukrudt på landets golfbaner må fra den 1. januar 2001 ikke længere fjernes med pesticider. Kun i særlige tilfælde må golfklubber ty til pesticider for at få bugt med svampeangreb eller skadelige insektangreb på banerne.

Det er essensen af den aftale, som miljøminister Connie Hedegaard (K), med opbakning fra samtlige partier i Folketinget, med undtagelse af Enhedslisten, onsdag indgik med Dansk Golf Union(DGU).

Formålet med aftalen er at beskytte naturen og begrænse risikoen for grundvandsforurening. Det skal ske ved at reducere forbruget af pesticider på banerne i 2008 med 75 pct. i forhold til forbruget i 2002. Og det langsigtede mål er helt at udfase brugen af pesticider

Miljøminister Connie Hedegaard kalder aftalen et "stort fremskridt".

Dokumentation

Pesticidaftale

  • Over halvdelen (60%) af de danske golfbaner ligger på private arealer, som i dag ikke er omfattet af aftaler om begrænsning af brugen af pesticider. Med den nye aftale laves der en samlet aftale der gælder alle golfbaner, uanset om de ligger på offentlige eller private arealer.

  • I dag er kun golfbaner beliggende på offentlige arealer (40%) omfattet af aftalen om udfasning af pesticider på offentlige arealer, som blev indgået mellem staten, amterne og kommunerne i 1998.

  • Den nye aftale indebærer, at golfklubber under Dansk Golf Union fra 1. januar 2006 ikke må anvende pesticider. Kun i begrænsede tilfælde som f.eks. ved konkrete svampeangreb og skadelige insektangreb vil pesticider kunne anvendes på greens og tee-steder.

  • Målet er helt at afvikle brugen af pesticider. Et delmål er at have reduceret forbruget med 75 % senest med udgangen af 2008 i forhold til forbruget i 2002.

    Kilde: Miljøministeriet


  • Altinget logo
    København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
    Politik har aldrig været vigtigere
    AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
    Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
    Copyright © Altinget, 2024