Ti lovforslag fra Connie Hedegaard

DOKUMENTATION: Ud af godt 190 lovforslag fra regeringen til det nye folketingsår, er ti af dem fra miljøminister Connie Hedegaard (K).

Lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug m.v. (Okt I)
Forslaget indebærer, at grænsen for godkendelsespligt for husdyrbrug som udgangspunkt sættes ned til 75 dyreenheder. Der foreslås en forenkling og samling af de eksisterende regler således, at kommunerne fra den 1. januar 2007 skal varetage den miljømæssige administration af etablering, ændringer og udvidelser af husdyrbrug i én samlet godkendelsesprocedure. Endvidere ændres klagereglerne således, at der kun bliver én klagemulighed til én klageinstans. Forslaget indgår i regeringsgrundlaget ”Nye mål” fra februar 2005.

Ændring af lov om miljøbeskyttelse (Partikelfiltre på køretøjer i kommunalt fastlagte miljøzoner m.v.) (Okt I)
Forslaget giver kommunalbestyrelserne i Købehavn, Frederiksberg, Århus, Aalborg og Odense mulighed for at etablere miljøzoner. I disse zoner må dieseldrevne lastbiler og busser – der har en tilladt totalvægt over 3,5 tons – kun anvendes, såfremt køretøjet overholder dels de i lovforslaget fastsatte grænser for udledning af partikler og dels det i forslaget fastsatte krav om et miljøzonemærke.

Ændring af lov om miljøbeskyttelse, lov om beskyttelse af havmiljøet og forskellige andre love (Ophævelse af adgang til at overføre myndighedskompetence til kommunale fællesskaber og ændring af delegationsbestemmelser m.v. i en række love på natur- og miljøområdet) (Okt I)
Forslaget ophæver hjemlerne til, at kommunerne kan overføre myndighedskompetence til kommunale fællesskaber på miljøområdet. Der foreslås endvidere en række justeringer af bemyndigelses- og klagebestemmelser. Forslaget skal ses i sammenhæng med kommunalreformen.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024