Partier revser Tesfayes taxameterudspil: “Regeringen må tilbage i værkstedet”

Det er ifølge SF, Konservative og Danmarksdemokraterne både “utroværdigt” og “uhensigtsmæssigt”, at regeringens forslag til en taxameterreform truer det økonomiske grundlag under flere ungdomsuddannelser i landdistrikter – alt imens den påstår at ville det modsatte. Men partiernes alternative model er “ikke teknisk mulig”, ifølge Tesfaye.

“Det er dybt utroværdigt, at regeringen påstår at ville hjælpe landets udkantsgymnasier, mens den skærer i støtten på flere gymnasier i yderområder og landdistrikter,” siger Konservatives Lise Bertelsen, der ligesom SF og DD vil have en anden model for ungdomsuddannelsernes taxametersystem.
“Det er dybt utroværdigt, at regeringen påstår at ville hjælpe landets udkantsgymnasier, mens den skærer i støtten på flere gymnasier i yderområder og landdistrikter,” siger Konservatives Lise Bertelsen, der ligesom SF og DD vil have en anden model for ungdomsuddannelsernes taxametersystem.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Julie Schønning

Regeringens forslag til en taxameterreform risikerer at rive det økonomiske tæppe væk under flere ungdomsuddannelser i landdistrikterne. Det til trods for, at den politiske intention lød på at sikre lige adgang til gymnasier i hele landet. 

Dermed stemmer regeringens redskab ikke overens med de politiske intentioner, lyder det fra SF, Konservative og Danmarksdemokraterne.

“Det er dybt utroværdigt, at regeringen påstår at ville hjælpe landets udkantsgymnasier, mens den skærer i støtten på flere gymnasier i yderområder og landdistrikter,” som Lise Bertelsen (K) udtaler i en skriftlig kommentar. 

Det dur ikke, hvis større institutioner med lokale afdelinger straffes økonomisk

Karina Adsbøl
Undervisningsordfører, Danmarksdemokraterne

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024