Byggeaktør og forhandler: Virksomhederne har alt for kort tid til at omstille sig den nye asbest-lovgivning

Om lidt træder ny lovgivning om håndtering af asbestholdigt materiale i kraft, men virksomhederne har blot seks måneder til at omstille sig. Vi opfordrer derfor politikerne til at genoverveje implementeringsperioden, skriver Jens Engbo Norddal og Palle Thomsen. 

En forlængelse af perioden til mindst 12 måneder vil give virksomhederne den nødvendige tid til at omstille sig, skriver Jens Engbo Norddal og Palle Thomsen.
En forlængelse af perioden til mindst 12 måneder vil give virksomhederne den nødvendige tid til at omstille sig, skriver Jens Engbo Norddal og Palle Thomsen.Foto: Arthur Cammelbeeck/Ritzau Scanpix
Jens Engbo NorddalPalle Thomsen

1. januar 2025 træder en ny lovgivning i kraft om håndtering af asbestholdigt materiale, og det er et vigtigt skridt for at sikre arbejdsmiljøet for tømrere samt private mod de sundhedsrisici, som er forbundet med asbest.

Den korte tidsramme skaber en række udfordringer, som kan have negative konsekvenser både for tømrere og for de private boligejere.

Jens Engbo Norddal og Palle Thomsen
Administrerende direktør i Swisspearl Danmark A/S og administrerende direktør i Danske Byggecentre

Man kan umuligt stille sig som modstander af en lov, der skaber sikkerhed om, hvordan asbestholdige materialer skal håndteres ved renovering og nedrivning.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024