Minister står fast på besparelser i Arbejdstilsynet fra næste år

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen forsvarer, at Arbejdstilsynet skal aflevere 18 millioner årligt som led i statens samlede besparelser.

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) står fast på besparelserne på arbejdsmiljøområdet. Her ses hun til præsentationen af aftale om social dumping fra foråret, hvor et bredt flertal blev enige om at bruge 40 millioner mere på at kontrollere udenlandsk arbejdskraft. 
Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) står fast på besparelserne på arbejdsmiljøområdet. Her ses hun til præsentationen af aftale om social dumping fra foråret, hvor et bredt flertal blev enige om at bruge 40 millioner mere på at kontrollere udenlandsk arbejdskraft. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Rikke Brøndum

Der er tale om en mindre besparelse ud af Arbejdstilsynets samlede bevilling på 635 millioner næste år, og arbejdsmiljøet lider ingen nød af den grund.

Sådan lyder meldingen fra beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) efter fagbevægelsen og Enhedslisten har kritiseret regeringen for at spare 7,1 millioner kroner i 2025 – og herfra 18 millioner årligt – på arbejdsmiljøområdet, hvilket svarer til omkring 16 såkaldte årsværk.

En besparelse, der skal bidrage til de i alt 1000 årsværk og 500 millioner kroner, regeringen vil spare i staten, men som blandt andet Dansk Metal mener er at  "gamble med liv og økonomi".

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024