Læk af ny kommissærs høringsnoter: Åbner for europæisk klimaafgift på landbruget

Kvotemarkeder, regulering af landbrug og biler med forbrændingsmotorer. Klimakommissær Wopke Hoekstra kan forvente at blive bombarderet med en bred vifte af spørgsmål, når parlamentarikerne skal grille ham. Altinget har fået et indblik i hans forberedelser.

Hollandske Wopke Hoekstra har siden 2023 været EU's klimakommissær. Nu kandiderer han til at beholde sin kommissærpost.
Hollandske Wopke Hoekstra har siden 2023 været EU's klimakommissær. Nu kandiderer han til at beholde sin kommissærpost.Foto: European Union
Peter Ingemann Nielsen

"Hvad er dit personlige CO2-aftryk?"

Man skal være forberedt på lidt af hvert, når man som kandidat til at blive EU-kommissær skal til høring i Europa-Parlamentet.

Ovenstående spørgsmål er ét af dem, klimakommissær Wopke Hoekstra har forberedt sig på, inden han 7. november står ansigt til ansigt med europaparlamentsmedlemmerne.

Det viser et lækket udkast af klimakommissærens svarberedskab, som Altinget er i besiddelse af.

I dokumentet, som er udarbejdet af embedsfolk i EU-Kommissionen, og som mediet Euractiv også har berettet om, fremgår det, hvilke svar Wopke Hoekstra bliver rådgivet til at give, når han i givet fald får en smule sved på panden.

På 122 sider oplister embedsfolkene ikke mindre end 102 spørgsmål, som parlamentsmedlemmerne kan finde på at stille i løbet af de tre timer, høringen varer.

Altinget har spurgt Kommissionen, om den kan bekræfte, at dokumentet er ægte, og om kommissærkandidaten eller nogen fra embedsværket vil kommentere indholdet. Men af princip bekræfter eller kommenterer Kommissionen ikke påstået lækkede dokumenter, oplyser cheftalsperson for Kommissionen, Eric Mamer.

Generelt lægges der i svarene op til at fortsætte den hidtidige EU-Kommissions klimapolitik.

Altinget har dykket ned i de mange sider og giver her et overblik over fem af de mest interessante eller opsigtsvækkende svar.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024