Løkke besvarer færre spørgsmål end Fogh

UNDERSØGELSE: Løkke svarer på en tredjedel færre spørgsmål end Fogh ved tirsdagspressemøderne. Det viser en optælling foretaget af Illustreret Bunker.
Christian Juhl Mølgaard
Ved tirsdagspressemøderne bliver der på grund af lange svar kun tid til at stille i gennemsnit 25 spørgsmål til statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), mens gennemsnittet under Anders Fogh Rasmussen var 36.

Det viser en optælling, de journaliststuderendes avis, Illustreret Bunker, har foretaget ved en gennemgang af Lars Løkkes pressemøder, siden tiltrædelsen for knapt et år siden.

Antallet af journalister, der får lov at stille spørgsmål, er ligeledes faldet, og de der kommer til, når ikke at stille lige så mange spørgsmål som tidligere.

"Forsøger ikke at undgå nogen"
Blandt medlemmerne i Christiansborgs Presseloge har man drøftet udviklingen af tirsdagspressemøderne.

"Det er klart, at det er et problem for dem, som ikke får lejlighed til at stille spørgsmål. Det har vi også gjort Lars Løkkes system opmærksom på," siger formand for Presselogen, Henning Olsson.

Indtil videre har henvendelsen kun affødt en kommentar om, at Lars Løkke Rasmussen ikke bevidst forsøger at undgå nogen.

Dokumentation
Tirsdagspressemøderne i tal

 Fogh Løkke 
Spørgsmål pr. journalist  3,5 2,9
Spørgere pr. pressemøde 10,4 8,7
Spørgsmål pr. pressemøde 36 25

Gennemsnit for Anders Fogh Rasmussen er baseret på pressemøderne i årene 2007-2009. Gennemsnit for Lars Løkke Rasmussen er baseret på de første 13 tirsdagspressemøder.

Kilde: Illustreret Bunker

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lars Løkke Rasmussen

Udenrigsminister, MF (M), politisk leder, Moderaterne, fhv. statsminister
cand.jur. (Københavns Uni. 1992)

Anders Fogh Rasmussen

Formand og stifter, Rasmussen Global og Alliance of Democracies Foundation, seniorrådgiver, Citigroup, fhv. generalsekretær, Nato, fhv. statsminister (V), partiformand & MF
cand.oecon. (Aarhus Uni. 1978)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024