Enhedslistens kandidathold klar

KANDIDATER: Efter en urafstemning blandt Enhedslistens medlemmer ligger det nu fast, hvem partiet opstiller til Folketinget i valgkredsene med største sandsynlighed for valg.
Christian Juhl Mølgaard

Urafstemningens resultat betyder, at fagforeningsformanden Christian Juhl bliver den nye kandidat i den sikre Sjællands Storkreds.

På de efterfølgende tre pladser, som udløses hvis Enhedslisten får fem, seks eller syv mandater, står jurastuderende Pernille Skipper, arkitekt og højskolelærer Christine Lundgaard og medicinstuderende Stine Brix.

Enhedslistens gruppeformand Per Clausen er godt tilfreds med resultatet:

"Med denne liste sikrer vi en alsidig folketingsgruppe, hvor forskellige uddannelser og forskellige erfaringer er repræsenteret. Og hvis vi fastholder den opbakning, som vi har i meningsmålingerne, så får vi også en god kønsmæssig balance."

Dokumentation
CV for Enhedslistens top 7-kandidater:

Johanne Schmidt-Nielsen
26 år, opvokset på Fyn, men nu bosat på Nørrebro. Folketingsmedlem siden 2007. Startede sit politiske virke i studenterbevægelsen og har desuden været fællestillidsrepræsentant for Pædagogmedhjælpernes Fagforening. Studerede samfundsfag, inden hun blev valgt til Folketinget.

Per Clausen
55 år og folketingsmedlem for Enhedslisten siden 2005. Valgt i Østjylland. Ordfører på blandt andet miljø- og klimaområdet. Tidligere industriarbejder, siden uddannet til magister i samfundsfag og gennem syv år formand for Dansk Magisterforening.

Frank Aaen
Født i 1951 i Nørresundby. Uddannet i samfundsfag fra Aalborg Universitetscenter i 1985. Valgt til Folketinget 2005, tidligere medlem af Folketinget for Enhedslisten i perioden 1994-2001. Initiativtager til foreningen Kritiske Aktionærer.

Christian Juhl
57 år og bosat i Silkeborg. Har været skovarbejder, chauffør, jord- og betonarbejder og industriarbejder og sideløbende arbejdet i fagbevægelsen. Først i SID, og fra 1986 i 3F, hvor han har været lokal formand siden 2005.

Christine Lundgaard
35 år, bosat på Vesterbro i København. Har rejst og arbejdet i Latinamerika og nærer stor interesse for det internationale. Hun er uddannet arkitekt og har tidligere arbejdet med byplanlægning, men er i dag højskolelærer på Krogerup Højskole, hvor hun underviser i international udvikling mm.

Pernille Skipper
25 år, født og opvokset i Aalborg. Hun blev aktiv i Enhedslisten allerede som 17-årig og har bl.a. deltaget i antikrigsbevægelsen og studenterbevægelsen. Ved siden af politikken læser hun jura med særlig interesse for socialret og retssikkerhed.

Stine Brix
28 år, medlem af Enhedslisten siden 2002 og medlem af partiets hovedbestyrelse siden 2009. Udover en baggrund i elev- og studenterorganisationerne var hun en central figur i organisationen Kirkeasyl, som kæmpede for ophold til de irakiske asylansøgere i Brorsonskirken.

Kilde: Enhedslisten

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Johanne Schmidt-Nielsen

Generalsekretær, Red Barnet, forperson, Verdens Bedste Nyheder
ba.scient.soc. (Roskilde Uni 2007)

Frank Aaen

Økonomisk konsulent, Enhedslisten, medlem, Landsskatteretten
Cand.oecon. (Aalborg Uni. 1985)

Per Clausen

MEP (EL), byrådsmedlem i Aalborg, medlem af KLs bestyrelse, bestyrelsesmedlem i AkademikerPension
cand.phil. i samfundsfag (Aalborg Uni. 1988)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024