Debat

Astrid Krag til Lotte Rod: Her er vores plan for flere pædagoger og pædagogiske assistenter 

I stedet for at skabe kløfter mellem uddannelser og fagfolk, så bør vi tale det hele op og komme med de politiske løsninger, der skal til for, at vi får flere til at vælge en pædagoguddannelse, samtidig med at vi giver alle dem, der gerne vil være pædagogiske assistenter, muligheden for det, skriver Astrid Krag (S).

Vi håber, at en forbedret pædagoguddannelse vil tiltrække flere studerende, og dermed kommer der endnu flere dygtige voksne ud i daginstitutionerne til vores børn, skriver Astrid Krag.
Vi håber, at en forbedret pædagoguddannelse vil tiltrække flere studerende, og dermed kommer der endnu flere dygtige voksne ud i daginstitutionerne til vores børn, skriver Astrid Krag.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Astrid Krag
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Det er altid godt, når vi på tværs af politiske partier kan være enige om målet.

Det glæder mig, at Socialdemokratiet og Radikale Venstre er enige om, at vi skal gøre det bedre for vores børn, og at de skal tilbydes de bedst mulige betingelser i daginstitutionerne med de bedst uddannede og nærværende voksne.

Men det ærgrer mig, at Radikale Venstre ikke kan se, at deres udspil og retorik omkring pædagoger og pædagogiske assistenter skaber en kløft, der er unødvendig og unfair.

Og i stedet for at svare på den kritik, som FOA og jeg kom med her i Altinget, så skyder Lotte Rod (R) blot tilbage og spørger, hvad det egentlig er, Socialdemokratiet vil på børneområdet.

De studerende vil komme til at opleve mere tid fra lærerne til den enkelte studerende.

Astrid Krag
Børne- og undervisningsordfører for Socialdemokratiet.

Og det kan jeg da godt fortælle.

For få pædagogstuderende

Udover det, som vi allerede har besluttet – både med og uden Radikale Venstre – bl.a. en vigtig folkeskolereform, flere voksne med minimumsnormeringer i dagtilbud, et tiltrængt lønløft til vores dygtige pædagoger, en kæmpe investering i uddannelse og en kæmpe investering i videreuddannelse af pædagogisk personale samt ny lovgivning, der begrænser skærmbruget for børn i vuggestuer og børnehaver, så har Socialdemokratiet en ambition om at skabe en markant bedre pædagoguddannelse.

Regeringen har netop fremlagt et forslag om forbedrede erhvervs- og professionsuddannelser, hvor vi ønsker at styrke lærerressourcerne, give de studerende flere timer og mere feedback samt gøre praktikforløbene bedre og mere relevante.

De studerende vil komme til at opleve mindre undervisningshold og mere tid fra lærerne til den enkelte studerende.

For vi er enige om, at der til stadighed er for få, der vælger pædagoguddannelsen. Og det skal vi tage alvorligt.

Derfor håber vi netop, at en forbedret pædagoguddannelse vil tiltrække flere studerende, og dermed kommer der endnu flere dygtige voksne ud i daginstitutionerne til vores børn.

De pædagogiske assistenter er også en del af løsningen

Men vi bør ikke tale de pædagogiske assistenter ned for at få flere til at vælge pædagoguddannelsen. Tværtimod.

Vi bør tale begge dele op, så vi kan sørge for at få de kompetente mennesker, der skal sikre vores børns udvikling og trivsel i så vigtige og kritiske år, som årene i vuggestue og børnehave er.

De pædagogiske assistenter er i min optik i lige så høj grad en del af løsningen, som pædagogerne er. 

Astrid Krag
Børne- og undervisningsordfører for Socialdemokratiet.

Og her bidrager de pædagogiske assistenter med kreative løjer, social støtte og stimulerende aktiviteter både i naturen og indenfor.

De pædagogiske assistenter er i min optik i lige så høj grad en del af løsningen, som pædagogerne er.

Sammen er de med til at skabe gode og trygge rammer for vores børn i daginstitutionerne.

Så i stedet for at skabe kløfter mellem uddannelser og fagfolk, så bør vi tale det hele op og komme med de politiske løsninger, der skal til, for at vi får flere til at vælge en pædagoguddannelse, samtidig med at vi giver alle dem, der gerne vil være pædagogiske assistenter, muligheden for det.

Det håber jeg, at Radikale Venstre vil være med til.

Og selvfølgelig uden at sende regningen til bedsteforældrene. 

Vi kan nemlig godt sikre gode rammer for de yngste uden de Radikals skæve og uretfærdige forslag omkring Arne-pension, efterløn og ældrecheck. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Astrid Krag

MF (S), fhv. social- og ældreminister
student (Tørring Amtsgymnasium. 2001)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024