Børsting: Vi kues ikke til tavshed

DOKUMENTATION: LOs formand Harald Børsting kondolerer med ordene: "I dag er vi alle norske".
Dokumentation
Vi er forfærdede og chokerede over den ufattelige tragedie, der har ramt Norge.

Vores dybeste medfølelse og sympati går til ofrene, de sårede og de pårørende, og vi sender vores fulde og udelte støtte til Arbeidernes Ungdomsfylkning (AUF), norsk arbejderbevægelse og det norske folk.

Det står klart, at terrorangrebet har været rettet mod det demokrati, der praktiseres ikke blot i Norge, men også resten af Norden og i store dele af verden - og angrebet har endda ramt noget af det mest fornemme og mest uskyldige ved demokratiet: Unge mennesker, der engagerer sig i politik med det mål at forandre verden til et bedre sted.

Vi står bag Norges statsminister Jens Stoltenberg, når han siger, at "Vi må aldri oppgi våre verdier. Å vise at vårt åpne samfunn består også denne prøven. At svaret på vold er enda mer demokrati. Enda mer humanitet. Men aldri naivitet."

Vores åbne samfund får næring og livskraft fra alle de, der engagerer sig i samfundet. Det må aldrig lykkes terrorister at kue os til tavshed.

I dag er vi alle norske.

Harald Børsting
Formand, Landsorganisationen i Danmark


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Harald Børsting

Fhv. formand for LO, formand for Seniortænketanken og Socialdemokratiets Erhvervs,- Vækst- og Arbejdsmarkedspolitiske Udvalg
tillidsmand (1974-)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024