Danske Gymnasier kommer Tesfaye i forkøbet med forslag om skærmpolitik

Alle landets gymnasier skal udarbejde strategier for brug af skærme i undervisningen, mener Danske Gymnasier. Forslaget kommer forud for, at undervisningsministeren præsenterer anbefalinger for skærmbrug på ungdomsuddannelserne.

Alle gymnasier skal lave en strategi for brugen af skærme på skolen, mener Danske Gymnasier.
Alle gymnasier skal lave en strategi for brugen af skærme på skolen, mener Danske Gymnasier.Foto: Rune Øe/Ritzau Scanpix
Marie Møller Munksgaard

Der er brug for at blive udformet konkrete retningslinjer på samtlige af landets gymnasier for, hvordan og hvornår man skal bruge skærme i undervisningen.

Sådan lyder et nyt forslag fra organisationen Danske Gymnasier.

"Når vi står med de unge mennesker rundt på gymnasierne, oplever vi, at skærmene fylder meget. Det er både på den positive måde, men det er også på en negativ måde, hvor det forstyrrer undervisningen,” siger Henrik Nevers, der er formand for Danske Gymnasier, og tilføjer:

“Derfor anbefaler vi, at skolerne forholder sig aktivt til både de muligheder, der er, men også de steder, hvor skærmene forstyrrer.”

Ifølge Henrik Nevers har gymnasierne historisk set været rigtig gode til at få indarbejdet computere og nye digitale muligheder i undervisningen. Men den hastige digitalisering har også haft sine konsekvenser, mener han.

“Det er gået så hurtigt, at vi har forsømt at forholde os til det læringsmæssige udbytte og kaste et kritisk blik på, hvornår det er godt og dårligt at have skærme i undervisningen,” siger han.

Det er gået så hurtigt, at vi har forsømt at forholde os til det læringsmæssige udbytte og kaste et kritisk blik på, hvornår det er godt og dårligt at have skærme i undervisningen.

Henrik Nevers
Formand, Danske Gymnasier

Det kritiske blik skal nu kastes ved at udarbejde strategier på hvert enkelt gymnasium, mener Danske Gymnasier.

Hos Danske Erhvervsskoler og Gymnasier kan formand for lederforeningen Ole Heinager sagtens se musik i forslaget om at udarbejde skærmpolitikker på ungdomsuddannelserne.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Uddannelse

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024