Om  
Nicolai Søndergård Kjær
Morten Messerschmidt

Dansk Folkepartis sekretariatschef rykker til Venstre: "Det her er som at komme hjem"

Dansk Folkepartis sekretariatschef, Nicolai Søndergård Kjær, skal være ny sekretariatschef i Venstre. Det bliver "som at komme hjem," fortæller han i en pressemeddelelse. 

”Vi har i DF i de seneste år været på en rejse. Rejsen er på ingen måde slut, og derfor er det vemodigt at sige farvel til Nicolai her halvvejs," lyder det fra Morten Messerschmidt i en pressemeddelelse, hvor det fremgår, at partiets sekretariatschef Nicolai Søndergaard Kjær skifter til Venstre i udgangen af juli.
”Vi har i DF i de seneste år været på en rejse. Rejsen er på ingen måde slut, og derfor er det vemodigt at sige farvel til Nicolai her halvvejs," lyder det fra Morten Messerschmidt i en pressemeddelelse, hvor det fremgår, at partiets sekretariatschef Nicolai Søndergaard Kjær skifter til Venstre i udgangen af juli.Foto: Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix
Emilie Tilma

1. august forlader Nicolai Søndergård Kjær sit kontor hos Dansk Folkeparti for at tiltræde en stilling som sekretariatschef hos Venstre.

Det oplyser Dansk Folkeparti til Altinget. 

Nicolai Søndergård Kjær havde ikke set den komme, da han i foråret 2022 fik tilbudt jobbet af Dansk Folkepartis ledelse.

Læs også

"Men jeg har ikke fortrudt én eneste dag, at jeg sagde ja tak. Det har – uden at overdrive – været vildt, ekstremt krævende og neglebidende. Og til tider umuligt. Men vi kom igennem 2022, og i fællesskab ændrede vi fundamentalt ved arbejdsgangene og indførte en mere tillidsbaseret hverdag," fortæller han i en pressemeddelse, som Dansk Folkeparti har udsendt. 

Dansk Folkepartis formand, Morten Messerschmidt, giver også udtryk for, at det er en central personlighed i partiet, der nu takker af: 

”Vi har i DF i de seneste år været på en rejse. Rejsen er på ingen måde slut, og derfor er det vemodigt at sige farvel til Nicolai her halvvejs. Nicolai har i DF været en af de centrale personer gennem de seneste to år. Han har været en stærk og professionel chef, men også en stærk og loyal sparringspartner for mig såvel som for partiet”, udtaler Messerschmidt.

Dog er partiformanden ikke uforstående overfor Nicolai Søndergård Kjærs valg om at skifte til Venstres blå faner.

”Vi ved jo, at Nicolai ER Venstremand, selv om han altid i sin ansættelse har ageret uhyre loyalt over for DF. Derfor forstår jeg også godt, at han har takket ja til det tilbud, han har fået".

Selv glæder Nicolai Søndergård Kjær sig til "at komme hjem".

”Jeg meldte mig ind i Venstre som 16-årig, og selv om jeg har været glad for at være i DF, er det her som at komme hjem for mig. Det er en ære at blive givet denne opgave,” siger han.

Nicolai Søndergaard Kjær er uddannet cand.soc. fra Københavns Universitet, og har en fortid som blandt andet chefkonsulent hos Dansk Industri og vært på podcasten 'Danske Statsministre'.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Nicolai Søndergård Kjær

Kommende sekretariatschef, Venstre (1/8-24), afgående sekretariats- og personalechef, Dansk Folkeparti (1/8-24)
cand.soc. (Københavns Uni. 2015)

Morten Messerschmidt

Partiformand (DF), MF
cand.jur. (Københavns Uni. 2009)

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024