Om  
Anne Brandt-Christensen

Direktør takker af i Lungeforeningen og Børnelungefonden

Anne Brandt stopper som direktør i både Lungeforeningen og Børnelungefonden.

Anne Brandt stopper som direktør i Lungeforeningen og Børnelungefonden.
Anne Brandt stopper som direktør i Lungeforeningen og Børnelungefonden.Foto: Pressefoto/Lungeforeningen
Troels Markussen

Lungeforeningen og Børnelungefonden skal begge finde ny direktør.

Det skriver Lungeforeningen i en pressemeddelelse.

Anne Brandt har været direktør for Lungeforeningen siden 2010 og siden 2014 for Børnelungefonden.

"Med Anne som direktør har vi i både Lungeforeningen og Børnelungefonden været igennem en engageret og dedikeret udvikling til gavn for mennesker med lungesygdomme inde på livet. Vi står på et meget solidt fundament og med en netop godkendt strategi frem mod 2025. Vi har i årene med Anne som direktør både fået fokuseret Lungeforeningen, men også udviklet Lungesagen til både at blive set og få langt større politisk opmærksomhed,” udtaler Lungeforeningens bestyrelsesformand Torben Mogensen.

Anne Brandt føler, at det er et naturligt tidspunkt at takke af som direktør. Hun er stolt af at have været en del af Lungesagen og glæder sig til at se nye kræfter arbejde videre.

"Det har været en helt unik og fantastisk udvikling, der kun er lykkedes takket være samarbejdet med frivillige, nuværende og tidligere medarbejdere og virksomheder, som alle har lagt sjæl og en meget stor grad af faglighed og professionalisme ind i arbejdet, så vi igennem årene har kunnet bevæge Lungesagen et bedre sted hen,” siger den afgående direktør.

Der er endnu ikke sat navn på afløseren for Anne Brandt. Indtil den næste direktør er fundet har Jeppe Krag, chefanalytiker og del af Lungeforeningens ledelse, sagt ja til at blive konstitueret direktør for Lungeforeningen.

Lungeforeningen arbejder for at forbedre vilkårene for 700.000 danskere, der enten har en lungesygdom eller er pårørende til lungepatienter. Foreningen arbejder for lungesygdomme opdages tidligere, at alle lungesyge får støtte og for at udbrede kendskabet til lungesygdomme.

Børnelungefonden er en selvstændig fond, der arbejder for, at flere lungesyge børn og unge kan få et bedre liv med deres sygdom.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Sundhed

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024