Disse forsvarsordførere kommer til Folkemødet

Tre forsvarsordførere kommer slet ikke. Og fem andre er kun med i få forsvarsdebatter ved dette års folkemøde.

Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Andreas Krog

Våbenlobbyister, fagforeningsformænd, repræsentanter for forsvarsindustrien og almindelige danskere vil i de kommende dage valfarte til Bornholm og den 14. udgave af Folkemødet, som løber af stablen fra torsdag til lørdag i den lille by Allinge i det nordvestlige hjørne af klippeøen.

{{toplink}}
Altinget logoForsvar og Beredskab
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar og beredskab kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Forsvar og Beredskab

Læs også

Der er dog særligt én gruppe, som lobbyisterne, organisationsfolkene og de danske våbenproducenter kommer til Bornholm for at gnubbe skuldre med. Det er naturligvis forsvarspolitikerne.

En rundspørge til forsvarsordførerne for de ni partier bag det nuværende forsvarsforlig, som Altinget har lavet, viser også, at flere af de centrale ordfører har valgt at blive hjemme. Et par stykker kommer flere dage til Bornholm og andre laver "nålestiksoperationer" af én dags varighed.

Danmarksdemokraternes Lise Bech er en af de forsvarsordførere, som springer over i år.

”Jeg mener ikke jeg får så meget ud af det, da det er de samme lobbyister vi møder derovre, som dem jeg mødes med her på Christiansborg,” siger Lise Bech.

Heller ikke SF’s forsvarsordfører Anne Valentina Berthelsen prioriterer Folkemødet i år.

”Jeg synes ikke, det er lige så nødvendigt at være afsted og markere SF’s holdning til en række forsvarspolitiske sager i år, som det var sidste år midt i optakten til forhandlingerne. Sidste år turnerede jeg jo næsten samtlige debatter, jeg blev inviteret til, rundt med vores forsvarspolitik, fordi vi var i gang med at positionere os i forhandlingerne.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024