Usædvanligt makkerpar kræver at komme med i grøn trepart

De sad ikke med om bordet, da regeringen indgik den grønne trepartsaftale, men nu vil de høres. Grøn omstilling ude i virkeligheden forudsætter, at de er med, lyder det fra arbejdsgivere og arbejdstagere i landbruget i dette sjældne dobbeltinterview med Helle Reedtz-Thott, formand for GLS-A, og Allan Busk, formand for 3F's Grønne Gruppe.

Allan Busk er formand for 3F's Grønne Gruppe, og Helle Reedtz-Thott er formand for landbrugets arbejdsgiverforening, GLS-A, og formand for Sektionen for Større Jordbrug i Landbrug og Fødevarer.
Allan Busk er formand for 3F's Grønne Gruppe, og Helle Reedtz-Thott er formand for landbrugets arbejdsgiverforening, GLS-A, og formand for Sektionen for Større Jordbrug i Landbrug og Fødevarer.Foto: Pressefotos
Dorte Ipsen Boddum

Det er ikke hverdagskost, at de to giver et dobbeltinterview.

Hun er formand for landbrugets arbejdsgiverforening (GLS-A), formand for de største jordbesiddere i Landbrug og Fødevarer og bosiddende på Gavnø Gods.

Han er fagforeningsformand igennem et kvart århundrede, formand for 3F’s grønne gruppe og mangeårig rød lokalpolitiker i Nordjylland.

De tøver ikke selv med at kalde deres nye alliance for ”noget utraditionel”, men den grønne trepartsaftale har fået Helle Reedtz-Thott og Allan Busk til at finde sammen.

Vi får ikke lavet en grøn omstilling omkring et forhandlingsbord eller i et ministerlokale. Det skal ske ude i virkeligheden, og som arbejdstagere og arbejdsgivere er vi ikke til at komme udenom

Allan Busk
Formand, 3F's Grønne Gruppe

Ingen af dem sad med, da regeringen indgik den store aftale med landbruget, naturfredningsforeningen, Dansk Industri, Metal, fødevareforbundet NNF og kommunerne kort før sommerferien.

Men når aftalen nu skal føres ud i livet, er det på tide at få arbejdsgiverne og medarbejderne i landbruget med om bordet, lyder det fra de to.

”Allan og jeg repræsenterer de reelle arbejdsgivere og arbejdstagere på det grønne område. Derfor er det vigtigt, at vi nu kommer i spil, for det er gennem inddragelse af de reelle arbejdsgivere- og arbejdstagere, at vi sikrer den nødvendige lokale forankring af den grønne trepartsaftale,” siger Helle Reedtz-Thott.

Allan Busk siger det mere direkte:

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024