Finansudvalgets arbejde med finanslovforslaget

KØREPLAN: Førstebehandling af finanslovforslaget finder sted 6. september; 3. behandling og forventet endelig vedtagelse sker 18. og 19. december 2012.

Mandag 27. august fremsatte finansminister Bjarne Corydon (S) finanslovforslaget for 2013.

Sammen med forslaget modtager Folketingets Finansudvalg desuden en oversigt over budgetafvigelser og hovedbevægelser på forslaget samt en oversigt over anlægsændringer m.v. 
 
Tirsdag 4. september holder Finansudvalget teknisk gennemgang af forslaget. På den tekniske gennemgang stiller udvalgets medlemmer spørgsmål af teknisk - ikke politisk - karakter til udvalgte ministerområder. Udvalget tager senest 30. august stilling til, hvilke ministerområder der skal deltage i den tekniske gennemgang.

Finansudvalget godkender en "køreplan" for behandlingen af finanslovforslaget på det første møde i september.

Førstebehandlingen af finanslovforslaget finder sted torsdag 6. september 2012, og Finansudvalget forventer at afgive betænkning over forslaget 25. oktober.

Datoerne for andenbehandling af finanslovforslaget og for fremsættelse af de to sæt ændringsforslag - de politiske og de konjunkturbetingede - aftales efterfølgende mellem Folketinget og Finansministeriet.

Finansudvalget forventes at afgive tillægsbetænkning over forslaget torsdag 2. december. 3. behandling og forventet endelig vedtagelse af finanslovforslaget er 18. og 19. december 2012.

<iframe width="450" height="253" src="http://www.youtube.com/embed/obl_r9EQBqc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Dokumentation

Finansudvalgets medlemmer "deler" forslaget imellem sig, forstået på den måde, at de aftaler en hovedspørger til hver § (ministerområde) i forslaget.

Hovedspørgeren får ansvaret for at spørge ind til sit ministerområde.

F.eks. er John Dyrby (S) ansvarlig for Forsvarsministeriet (§ 12) og for Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter (§ 14), Mikkel Dencker (DF) er ansvarlig for Miljøministeriet (§ 23), og Peter Christensen (V) er ansvarlig for Udenrigsministeriet (§ 6).

De øvrige medlemmer af udvalget kan naturligvis også spørge ind til området, men da forslaget er meget omfattende og kompliceret, er det en uoverkommelig opgave, hvis samtlige medlemmer af udvalget skal sætte sig ind i hele forslaget inden den tekniske gennemgang.

Ministeren for det pågældende område deltager normalt i den tekniske gennemgang sammen med sine embedsmænd.

Der er afsat en halv time til hvert af de udvalgte ministerområder bortset fra Finansministeriet, der har 1 time.

Ofte besvares spørgsmålene af en embedsmand, men i nogle tilfælde er det ministeren, der giver udvalget svar på de stillede spørgsmål. Eventuelle ubesvarede spørgsmål stilles skriftligt efterfølgende med frist til besvarelse til den sidste tirsdag i september.

Kilde: Folketinget


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024