Folkekirken troppede onsdag op på Christiansborg og efterlyste mere kirkepolitisk opmærksomhed

Folkekirkens struktur og fremtid var til debat, da repræsentanter for præster og menighedsråd deltog i høring i Kirkeudvalget. Folketinget bør give kirken mere opmærksomhed, lød det.

Folkekirkens repræsentanter fraråder normalt politikerne at blande sig i kirkens indre anliggender, men alligevel ønsker de mere fokus.
Folkekirkens repræsentanter fraråder normalt politikerne at blande sig i kirkens indre anliggender, men alligevel ønsker de mere fokus.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Peter Ingemann Nielsen

Præstemangel, økonomisk skævvridning og slidsomt menighedsrådsarbejde.

Udfordringer er der nok af i den danske folkekirke.

Derfor lød spørgsmålet, da Folketingets Kirkeudvalg sammen med Præsteforeningen og Landsforeningen af Menighedsråd onsdag var vært for en høring på Christiansborg:

Hvad skal der til for, at folkekirken også i fremtiden har et lokalt demokrati og en lokal tilstedeværelse?

Formand for Præsteforeningen, Pernille Vigsø Bagge, slog først og fremmest fast, at der er god grund til at være tilfreds med folkekirkens særegne tostrengede struktur, selvom den til tider er udskældt.

"Ja, det er en lidt finurlig struktur, men den virker. Hvis de to strenge af og til svinger ude af takt et sted lokalt, kan man helt sikkert læse det i nogle overskrifter i en avis, men så kan man altså uden videre gå ud fra, at det er kulturen, den er gal med – ikke strukturen," sagde Pernille Vigsø Bagge og understregede:

"Man skal ikke tro, at man kan reparere kultur med struktur. Ligesom man heller ikke kan kurere ligtorne med amerikansk olie eller hæmorider med armbøjninger."

Jeg vil opfordre til, at Folketinget giver folkekirken en øget opmærksomhed i de kommende år. Også denne del af samfundet fortjener lovgiveres interesse.

Anton Pihl
Formand, Landsforeningen af Menighedsråd

Folkekirkens struktur skal dog tilpasses virkeligheden, lød det fra formanden i Landsforeningen af Menighedsråd, Anton Pihl.

Altinget logoEtik og Tro
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget etik og tro kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Etik og Tro

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024