Om  
Anders Børglum

Fond tildeler over en million kroner til fire sundhedsprojekter

For sin forskning i autisme modtager Anders Børglum hovedprisen på en million kroner i Bagger-Sørensen Fondens uddeling. I alt fire sundhedsprojekter om blandt andet diabetes og en sjælden øjensygdom hædres.

Fra venstre ses læge Nikolaj Rittig, formand i Bagger-Sørensen Fonden, Claus Bagger-Sørensen, fodterapeut Louise Barth, læge Lasse Malmqvist og professor Anders Børglum til fondens prisuddeling.
Fra venstre ses læge Nikolaj Rittig, formand i Bagger-Sørensen Fonden, Claus Bagger-Sørensen, fodterapeut Louise Barth, læge Lasse Malmqvist og professor Anders Børglum til fondens prisuddeling.Foto: Jacob Due
Frederik Gjersen Hansen

Anders Børglum vinder Bagger-Sørensen Prisen 2023 og dermed en million kroner for sin forskning i autisme.

Et murstensløst set up, med fodterapeuten i den koordinerende rolle, har på fire år halveret antallet af diabetiske benamputationer i Region Hovedstaden.

Bagger-Sørensen Fonden

Professoren fra Aarhus Universitet modtager prisen for sit arbejde med at afdække arveligheden af og specifikke sygdomsmekanismer bag autisme, skriver Bagger-Sørensen Fonden i en pressemeddelelse.

"Hans resultater har øget forståelse af udviklingen af autisme og har i særlig grad været med til en afstigmatisering af synet på autisme," lyder det i pressemeddelelsen der fortsætter:

Det har hjulpet mange personer og familier med autisme og har bidraget til en forbedret behandling."

Foruden hovedprisen uddeles yderligere tre priser.

Den ene Unge Forskerpris og 100.000 kroner går til læge Lasse Malmkvist fra Rigshospitalet.

Han modtager prisen for sin øjenforskning om, hvordan synsnervesygdommen papildruse udvikler sig over tid, og hvilke synstruende tilstande den kan føre til.

Læge på Aarhus Universitetshospital Nikolaj Rittig modtager også 100.000 kroner fra den anden Ung Forskerpris for sit bidrag til forståelsen af, hvordan hjerne og tarm arbejder sammen i forbindelse med regulering af appetitten.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Sundhed

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024