Altinget logo
Profile
Log ind
WAYF login
Log på med SSOGlemt adgangskode?
Bliv abonnent
Om  
Dacian Ciolos

Formand for Renew-gruppen i EU-Parlamentet går af

Den tidligere rumænske premierminister Dacian Cioloș går af som formand for Renew-gruppen i EU-Parlamentet, som han har ledet siden oprettelsen i 2019. Han har meddelt sin afgang, da han ønsker at vende hjem til national politik i Rumænien.

Dacian Ciolos har været EU-kommissær og premierminister i Rumænien. Han træder nu tilbage som formand for Renew-gruppen.
Dacian Ciolos har været EU-kommissær og premierminister i Rumænien. Han træder nu tilbage som formand for Renew-gruppen.Foto: Inquam Photos/Reuters/Ritzau Scanpix

Dacian Ciolos går af som formand for Renew-gruppen i EU-Parlamentet.

Det meddelte han sine kollegaer fredag ifølge mediet Politico.

"Jeg vil indkalde til et formandskabsmøde på mandag og et præsidiemøde onsdag for at diskutere og blive enige om en tidsplan for at organisere valg i gruppen. Mit forslag vil være at organisere valget hurtigst muligt,” skiver han i mail ifølge Politico.

Dacian Ciolos forlader posten, da han ønsker at vende tilbage til Rumænien for at overtage ledelsen af ​​Rumæniens liberale parti Save Romania Union (Uniunea Salvați România). Det sker umiddelbart forud for et kommende mistillidsvotum mod den rumænske regering.

Renew Europe-gruppen, der er den tredje største i EU-Parlamentet, og som Venstre og Radikale er en del af, kan nu se frem til en magtkamp om lederskabet i gruppen.

Politico skriver, at kampen om at efterfølge Dacian Ciolos kan komme til at stå mellem blandt andre Stéphane Séjourné (En Marche), der er en del af det store franske hold i Renew-gruppen, hollandske Sophie in 't Veld fra det socialliberale Democraten 66 og hendes landsmand Malik Azmani fra det konservativ-liberale VVD.

Dacian Ciolos var EU-kommissær for landbrug fra 2010 til 2014 og premierminister i Rumænien fra 2015 til 2017. Han har stået i spidsen for Renew Europe-gruppen siden oprettelsen i 2019.

Dacian Ciolos har foruden premierministerposten været landbrugsminister i Rumænien.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Dacian Ciolos

MEP, fhv. formand, Renew-gruppen, EU-Parlamentet

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024