Klimarådet i ny rapport: Regeringen bør indkalde til landbrugsforhandlinger uafhængigt af den grønne trepart

I deres nye rapport advarer Klimarådet mod, at den grønne trepart kan forsinke en CO2-afgift på landbruget. Danmark har travlt, og især EU-målene presser Danmark til at handle hurtigt. Svarers anbefalinger er tilstrækkelige til, at regeringen kan komme hurtigt videre, lyder det fra Klimarådet.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Simon Friis Date

Regeringen må ikke lade sig forsinke af den grønne trepart.

Sådan lyder beskeden fra Klimarådet, der i dag afleverer sin årlige statusrapport, hvor landbruget og den kommende CO2-afgift er et af de store fokusområder.

”Det er ikke hensigtsmæssigt at udskyde de politiske forhandlinger om en afgift i landbruget yderligere,” skriver Klimarådet.

”Derfor anbefaler Klimarådet, at regeringen tager ansvaret på sig ved at komme med et udspil til en klimaafgift og indkalde til forhandlinger hurtigst muligt og uafhængigt af den grønne trepart.”

”I Klimarådet finder vi, at Svarer-udvalget har leveret et solidt grundlag for at politikerne kan komme hurtigt videre,” siger Bo Jellesmark Thorsen, der er medlem af Klimarådet og professor i økonomi på Københavns Universitet.

Bo Jellesmark Thorsen er medforfatter til den nye rapport, hvor landbrugets klimaregulering tages under behandling.

”Den store udfordring for dansk landbrug er, at det er den sidste branche, der kommer ind i klimapolitikken. Så nu skal der til at ske noget,” siger Bo Jellesmark Thorsen.

EU-politikken presser landbruget

At det haster, skyldes især EU-politikken.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024