Kultursatsning i Kina får økonomisk støtte

KORT NYT: A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal har valgt at støtte den danske kultursatsning i Kina med 5,6 millioner kroner. Kulturminister Marianne Jelved (R) er glad for den interesse, der er for indsatsen i Kina.

Dansk børneteater nyder stor bevågenhed i de faglige miljøer i Kina, hvor der allerede er skabt gode samarbejdsrelationer - vi ved, vi har noget i verdensklasse her. 

Marianne Jelved (R)
Kulturminister

Danske kunstnere og kulturinstitutioner er i fuld gang med at forberede sig på mødet med det kinesiske publikum. I september 2014 skydes kultursatsningen i gang med et program, der inkluderer udstillinger, forestillinger, workshops, foredrag og seminarer. Det skriver Kulturministeriet i en pressemeddelelse. 

A.P. Møller Fondens økonomiske støtte på 5,6 millioner kroner går til udstillingen Eventyret i Papir om H.C. Andersen, der åbner i Beijing september 2014, udstillingen Dragons of the North Seas om vikingernes skibe og brug af navigation, der åbner i Suzhou marts 2015, samt børneteater fra flere kompagnier, blandt andet Uppercut Danseteater, Gazart og Grønnegade Teater. Teatrene skal turnere i både Shanghai og Beijing.

Kulturminister Marianne Jelved (R) er glad for, at der er så stor interesse for indsatsen i Kina.

"A.P. Møller Fondens støtte har muliggjort, at udstillingerne om H.C. Andersen og vikingerne og teaterforestillingerne for børn og unge kan realiseres. Med de to store museumsudstillinger får vi lejlighed til at sætte dansk kulturarv i scene for et stort, nysgerrigt kinesisk publikum. Og med teaterforestillingerne får vi sat fokus på noget af det, vi er rigtig gode til her i Danmark – nemlig børneteater,” siger kulturministeren i pressemeddelelsen og uddyber:

”Dansk børneteater nyder stor bevågenhed i de faglige miljøer i Kina, hvor der allerede er skabt gode samarbejdsrelationer – vi ved, vi har noget i verdensklasse her. I vores børneteater afspejles den danske tradition for læring, som inddrager børn og lægger op til deltagelse.”

Der er flere grunde til, at de kunstneriske og kulturelle samarbejder mellem Danmark og Kina forstærkes netop i disse år. Dels er interessen for samarbejde stor fra både dansk og kinesisk side, dels er det de sidste par år blevet tydeligt, at nytænkning og udvikling er voksende parametre i det kinesiske samfund.

Fakta

Kulturudvekslingen mellem Danmark og Kina forstærkes i 2014 og 2015 med en særlig kultursatsning, der involverer en række toneangivende kulturaktører i begge lande.

Indsatsen strækker sig fra september 2014 til og med juni 2015.

Kultursatsningen er blevet til i et tæt samarbejde mellem Kulturministeriet, Det Danske Kulturinstitut og Den Danske Ambassade i Beijing samt Statens Kunstfond, danske kulturinstitutioner, kunstnergrupper og enkeltstående kunstnere.


Kilde: kulturstyrelsen.dk

Bevægelsen er gået fra ”Made in China” til ”Created in China”, fra produktion i fabrikshaller til innovation i kreative miljøer, skriver Kulturministeriet i pressemeddelelsen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024