Altinget logo
Profile
Log ind
WAYF login
Log på med SSOGlemt adgangskode?
Bliv abonnent

Marie Bjerre er ny europaminister: "Det skal ses som et permanent ministerium og som en styrkelse af europapolitikken i Danmark"

Marie Bjerre skal som europaminister være en central del af Danmarks kommende EU-formandskab. Udenrigsministeren glæder sig over, at hans liv nu bliver lettere.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

For første gang i ti år får Danmark en europaminister.

Og valget er faldet på Venstres Marie Bjerre, der hidtil har været digitaliserings- og ligestillingsminister.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Statsministeriet.

Som europaminister vil Marie Bjerre blive betjent af Udenrigsministeriet.

{{toplink}}
Læs også

I jobbet bliver den nordjyske Venstre-profil en central del af Danmarks forberedelser til det danske EU-formandskab, der løber af stablen i andet halvår af 2025.

Til den fremmødte presse foran Christiansborg siger den nyudnævnte europaminister, at ministerposten skal være permanent.

"Det er et permanent ministerium, fordi europapolitikken er vigtig for Danmark. Det skal ses som et permanent ministerium og som en styrkelse af europapolitikken i Danmark," siger Marie Bjerre.

Danmark har tradition for at udnævne en europaminister, hver gang EU-formandskabet er på danske hænder. Venstre har også tidligere slået på tromme for, at europaministerposten burde gøres permanent.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024