Altinget logo
Profile
Log ind
WAYF login
Log på med SSOGlemt adgangskode?
Bliv abonnent

På Marie Bjerres første dag som europaminister citerede hun Adenauer. Men læringskurven er stejl, påpeger EU-kender

Der er nok at lære, men erfaring fra Europa-Parlamentet kan komme Marie Bjerre til gode i det nye job som europaminister, lyder det.

Lars Løkke Rasmussen forærede Marie Bjerre en bunke EU-merchandise. Nu får Marie Bjerre som europaminister kontor i Udenrigsministeriet.
Lars Løkke Rasmussen forærede Marie Bjerre en bunke EU-merchandise. Nu får Marie Bjerre som europaminister kontor i Udenrigsministeriet.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

"Danmarks gennemgående ansigt i forhold til EU-institutionerne."

Sådan bliver Venstre-kvinden Marie Bjerres nye tilværelse som europaminister ifølge Jeppe Tranholm, Udenrigsministeriets departementschef og tidligere EU-topembedsmand.

Men selvom Marie Bjerre nu fremover skal rejse Europa tyndt, er det ikke umiddelbart europapolitik, der fylder siderne på ministerens folketingspolitiske CV.

Alligevel er hun den helt rette til jobbet, mener tidligere folketingsmedlem og EU-parlamentariker Jens Rohde.

Da Jens Rohde sad i Europa-Parlamentet for Venstre, havde han i to år Marie Bjerre ansat som politisk assistent. Han beskriver hende som en glødende europæer.

"Det første, Marie gjorde, da hun blev ansat hos mig, var at hænge EU's Charter om Grundlæggende Rettigheder op på døren," fortæller Jens Rohde.

Han påpeger, at jobbet i Europa-Parlamentet gav hende rig mulighed for at få fingrene dybt ned i de europapolitiske processer.

"I modsætning til Christiansborg, hvor de partiansatte ikke sidder med i forhandlinger eller med udformningen af lovgivning, så er det i høj grad en del af arbejdsporteføljen for en assistent i Europa-Parlamentet," siger han.

Nu er det 12 år siden, Marie Bjerre havde sin daglige gang i Bruxelles og Strasbourg.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024