Mere end hver sjette bliver mobbet på danske skibe: ”Det her er fuldstændig uacceptabelt”

En ny undersøgelse afslører høj grad af chikane og mobning på danske skibe. Erhvervsministeren kalder det uacceptabelt, og Danske Rederier lover at sætte hårdt ind for at komme problemet til livs.

Foto: Fabian Bimmer/Reuters/Ritzau Scanpix
Hjalte T. H. Kragesteen

Der er store problemer med arbejdsmiljøet på danske skibe.

Det viser en undersøgelse fra Syddansk Universitet, som blev offentliggjort fredag.

Vi fortsætter ufortrødent og vil blive ved med at sætte hårdt ind overfor den slags opførsel.

Anne W. Trolle
Direktør for arbejdsmarked, rekruttering og uddannelse, Danske Rederier

Her kommer man frem til, at 17 procent har oplevet mobning på deres arbejdsplads, mens 11 procent har været udsat for chikane.

Rapporten er bestilt af Søfartsstyrelsen, der hører under Erhvervsministeriet. Og erhvervsministeren er bestemt ikke tilfreds med situationen.

”Det her er fuldstændig uacceptabelt, og jeg er ærlig talt overrasket over omfanget. Rapporten antyder endda, at der på trods af undersøgelsen stadig kan være et mørketal,” lyder det fra Morten Bødskov (S) i en pressemeddelelse.

Undersøgelsen kom i stand efter flere historier om chikane og mobning på skibe under danskflag. Den viser, at udfordringerne er størst på skibe, der sejler langfart, og at mobning og chikaner ikke kun handler om køn, men også om race og kulturel baggrund.

I Danske Rederier er man også meget kede af situationen. Direktør for arbejdsmarked, rekruttering og uddannelse, Anne W. Trolle, påpeger i en pressemeddelelse, at "der ikke skal herske tvivl om, at vi i Danske Rederier tager kraftigt afstand fra enhver form for chikane og mobning om bord på vores skibe.”

Erhvervsminister Morten Bødskov lover at indkalde branchen for at sikre et bedre arbejdsmiljø på skibene. Og det er Anne W. Trolle glad for.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024